1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

BDP Manchester Studio

BDP Manchester Studio BDP Manchester Studio BDP Manchester Studio BDP Manchester Studio BDP Manchester Studio

A six-storey showcase of fresh thinking.

The site faces two quite different environments; we wanted our design to accommodate both in an organic way.

We designed a transparent north elevation to catch limited light and complement the canal basin while the street side displays a confident punctuated stainless-steel façade.

Our dramatic cantilevered glazed staircase highlights circulation of people between the six storeys, with our studios — the creative nerve-centre — crowning the top of the building. This is the first naturally ventilated office building in Manchester to achieve an Excelllent BREEAM rating.

Main photo by Manky Maxblack


  1. Nick Creed
    Posted July 8, 2009 at 3:35 PM | Permalink

    A stonking canalside setting there.

  2. Posted July 27, 2009 at 8:57 PM | Permalink

    Picture looks good, I’m manky maxblack btw and I’ve got an even crazier one here
    Thanks for the link back


  3. Posted July 28, 2009 at 4:25 PM | Permalink

    Thanks David, but I think we have enough images for the time being.

  4. Craig Robb
    Posted August 7, 2009 at 1:42 PM | Permalink

    This building has a future look….See Dundee APEX hotel.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>