1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Postgraduate Statistics Centre

Postgraduate Statistics Centre Postgraduate Statistics Centre Postgraduate Statistics Centre

The new award winning building is connected to the existing accommodation, by an atrium, creating a visible front door to the department and improving accessibility.  The new accommodation provides high quality teaching and research spaces tailored to an expanded academic need. The architecture is developed in direct response to orientation and programme.

The north-facing elevation is fully glazed, giving views out to the landscaped space and views in revealing the activity of the hub spine. The south elevation is louvred to mitigate summertime solar gain and incorporates solar chimneys to promote passive ventilation of teaching spaces.

The ground floor is given over to teaching accommodation. Accessibility is a key driver for all the University’s new teaching accommodation. The spaces used by the majority of students, visitors and staff are immediately visible and accessible on entering the building. In addition, the ground floor provides a new dedicated entrance for the Mathematics and Statistics Department and a new flexible foyer space overlooking a new landscaped area to the North of the building.

The building has achieved BREEAM Excellent status and features many sustainable techniques.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>