1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Artist’s Studio

Artist’s Studio Artist’s Studio Artist’s Studio Artist’s Studio Artist’s Studio

This project altered and converted an existing single storey timber framed chalet near Stockbridge in Edinburgh into an artist’s studio.
The existing roof was raised to the front to create a continuous high level glazed clerestorey to allow large amounts of light into the space. The windows were simplified and external sliding galvanised steel shutters were fitted. The external timber cladding was re-stained black.

The interior was completely stripped out and a new bathroom, kitchenette and storeroom were constructed. The rest of the space was left open for use as the studio, which due to the altered roof, has a ceiling height of 4.4m at the highest point.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>