1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Garden Room Extension

Garden Room Extension Garden Room Extension Garden Room Extension Garden Room Extension Garden Room Extension

This project is a garden room extension to an existing 1930’s house. The key premise of the design was to engage the house with the large south facing garden to the rear.

The extension takes the form of a simple pavilion comprising full height glazed walls to the south & west, rendered masonry walls to the east, and a ‘floating‘ roof above. The glazed walls provide unobstructed views of the garden whilst high-level windows to the east allow morning sun to animate the space and create an ever-changing environment. A large glazed sliding door to the west opens directly onto a new paved terrace. The roof extends beyond the glazing to reduce solar heat gain and project one’s eye to the garden beyond.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>